1 жовтня 2007 р.

Десять веб-заповідей для фаната

Жартую. По-перше не всі з сайтів нижче годяться бути заповідями, по-друге я просто фізично не змогла би переглянути всі сайти на тему Боллівуду, аби вибрати найкращі. Як-не-як мільярд кіносхиблених у самій Індії, а ще мільярд поза нею. Так що тих сайтів десятки тисяч або й більше. Самій тільки красунечці Айшварії Рай присвячено 17 тисяч веб-сторінок!!
Подаю деякі з пристойних і часто оновлюваних ресурсів. Усі - англійською мовою.

1. «Ваш улюблений боллівудський блоґ, повний голлівудської масали» – віщує лого. Масала – це взагалі-то традиційний індійський чай з приправами, що заварюється на молоці. До речі, смакота! А в переносному значенні масала – це щось загальнодоступне, народне, популярне, коротше маскульт, який хаває піпл.

2. На свій Блоґ Аміра Хана один із найкращих акторів дописує 1-2 рази на тиждень. Він почав бложити 17 червня 2007 р., бо хотів дізнатися думку про ювілейне найповнішу DVD-версію фільму Лаґан: Одного разу в Індії/Lagaan: Once Upon a Time in India. А потім проперло, і Амір Хан продовжив спілкуватися наживо. Хоча зізнається, що з електронікою в нього туго, бложить кльово. Якщо бути уважним, то можна вичитати і секрети зйомок, і про стосунки з іншими акторами, і про розпорядок дня Аміра. САМ пише і САМ читає коментарі, на деякі навіть відповідаючи в наступних записах. Бідолашний, там коментарів сотні, а на останні два було по 2 тисячі! Думаю, довго Хан не витримає і таки заведе модератора.
3. Цілком милий груповий блоґ. Можна простежити, хто ще і звідки, крім вас, читає блоґ.

4. Портал Світ Боллівуду має ненав’язливий доступний дизайн і порядок з мультимедіями. Новини, огляди саундтреків, прокатні дані. Огляди найгучніших фільмів, правда, тільки за останні 2 роки. Активний форум і навіть безплатна пошта. Є стрічка голлівудських новин. Посилання на найкращі FM-станції з індійською музикою з усього світу.

5. Знайди 10 відмінностей між Індією FM та номером 4 Світ Боллівуду:)! Але це також мегапопулярний сайт.

6. Новини може і не надто ексклюзивні, зате їх легко фільтрувати! Сайт тупо у вигляді стрічки блоґу, де кожен пост із фоткою. Тому одразу бачиш, хто тебе цікавить.

7. На Прем'єрах Боллівуду надто вже багато букв, надто вони дрібні і надто пересіяні рекламою. Тут раджу ходити лише на факти-цікавинки.

8. Найновіші трейлери та інші відео. Не лише з Боллівуду, а й з телузького, тамільського, пакистанського та голлівудського кіна. Кумедно, що до Голівуду вони зараховують увесь американський шоу-біз разом із концертами Мадонни та кліпами Бейонсі.

9. І стара, і нова фільмова музика. Для гурманів – класична індійська музика двох головних напрямів: північна гіндустані і південна карнатакі.

10. Слова фільмових пісень із перекладом на англійську! На жаль, перекладені не всі пісні, але найтерплячіші можуть надіслати запит на розшифрування. Обожнюю потім із цими словами сідати за ЮТуб і намагатися щось там хоча би приблизно наспівати. Виходить повний lol.

1 коментар:

Віка Кріль сказав...

Амір Хан не витримав тяжкої блоґової долі і таки перекочував на власний щойностворений сайт
aamirkhan.com. Там зберігається і триває той самий блоґ, але тепер йому, мабуть, хтось допомагатиме(?) Я би на місці Аміра звар'ювала читати тисячі коментарів на кожен пост.