14 вересня 2007 р.

Salaam Namaste у суботу 15 вересня!

Завтра о 21:15 за київським часом дивіться касово успішну молодіжну комедію 2005 року Добрий день! Салям - це мусульманське привітання, намасте - індуїстське, а як це пов'язано з сюжетом, подивимося. Знаю, що йдеться не про міжрелігійну колотнечу, а про інше гостре для індійського суспільства питання - співжиття неодруженими і до чого це може призвести.

У головних ролях Пріті Зінта та Саїф Алі Хан - солодку парочку люблять знімати разом. Стрічка продовжує популярну "емігрантську" серію, де герої - успішні нащадки експатів. Вони народилися вже за кордоном, достатньо вестернізовані, але в душі, звісно, пам"ятають про культуру неньки-батьківщини. У Доброму дні! події відбуваються в Мельбурні, там же і повністю зняли комедію. Тому в ній повно австралійських пляжів.

На жаль, аби подивитися цей фільм по телевізору, потрібні два пункти:
- канал RTL II (він є у кожному безплатному супутниковому пакеті)
- і хоча би трохи розуміти німецьку мову.

Німецький розважальний канал RTL ІІ десь що два тижні показує боллівудські творіння. Вони відносно нові (переважно 2000-х років) і дуже якісно дубльовані, як і всі решта фільми на німецькому ТБ. Голоси там підбирають майже ідентичні, до ліппінгу не прискіпишся - як у кінотеатрі. Вони навіть власні дотепні назви придумують. Наприклад, завтрашній фільм Salaam Namaste вони переклали як Hochzeit - Nein, danke! (Весілля? Ні, дякую!).

Раніше в Німеччині індійські фільми транслював мистецький канал ARTE. Але у 2004 році дільці з комерційного холдингу RTL вирішили, що час струсити з цього кіна екзотичний порох і перемістити його у графу "мейнстрим". Адже від кінця 90-х Боллівуд поволі почав завойовувати Захід, та й індійська спільнота в Дойчляндії чимала.

Рейтинг першого ж фільму Коли радість, коли сум/Kabhi Khushi Kabhie Gham перевершив усі сподівання. 12,2 % рекламнопривабливої аудиторії - це були далеко не лише індійці. За наступні дні фільм сягнув третьої сходинки чарту продажів на німецькому Amazon.

2 коментарі:

Unknown сказав...

Фільм справді цікавий! Де в чому нагадує нещодавній голлівудський Knocked Up, але, як на мене, значно глибший.

Віка Кріль сказав...

Ага, тільки Трошки вагітну зняли 2 роки потому:)
Хоча, як плюються зубри imdb.com, Salaam Namaste справді майже копія іншого фільму - 9 місяців/Nine Months (1995) з Х'ю Ґрантом і Джуліанною Мур.
Ну, я тих 9 місяців не бачила, а Добрий День! мені сподобався. Неймовірно: жодного сарі, менше ніж 3 години і, о, небо, - поцілунки і сцени в ліжку!! Ладно, це не критерії. Фільм просто кольоровий і смішний.